Az első recepttel |
Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál Sorbitum édesítő
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg étcsoki
1 tojás
7 dkg margarin
30 dkg sütőtökpüré
Elkészítés:
A sütőtököt 10 perc alatt megfőzzük a mikróban. Hozzáadjuk a tojást, és botmixerrel pépesítjük.
A lisztet összekeverjük a sóval, fűszerkeverékkel, a sütőporral, az édesítővel. (Mivel csak 19 dkg zapehelylisztem volt, a maradék egy dekát zabpehellyel pótoltam.) Belemorzsoljuk a margarint. Mélyedést készítünk benne, és beleöntjük a tojásos sütőtököt. Jól összedolgozzuk. Belekeverjük a lereszelt csokit is. Fél órát pihentetjük, majd kis halmokat rakunk egy margarinozott tepsibe. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kisütjük.
Hasonló recept birsalmával .
Nagyon jó a recept, de én mellőzném a margarint, és a mikrót, ha már jót akarunk magunknak. A mikró kipusztít minden éltető elemet a sütőtökből, a margarin helyett inkább a vajat használom.
VálaszTörlésSokkal tovább kell sütni, mint mikrózni. Az is kiöl mindent. Én is vajat szoktam általában. Most nem.
VálaszTörlés