Maradék főtt krumpli felhasználásával, mivel már megint nem sikerült eltalálnom a mennyiséget a családi alkalomra.
Hozzávalók:
1 kg főtt krumpli
3 dkg zsír
30 dkg finomliszt
1 tojás
só
szilvaszemek
fahéjas cukor
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A szilvát kimagoztam. A krumplit húsdarálón ledaráltam. A kezemnek már nehéz a krumplinyomó. Utána hozzáadtam a lisztet, a zsírt, a tojást, sót, és összegyúrtam. Kinyújtottam, és 8 cm-es négyzetekre vágtam. Mindegyikre tettem egy szilvát, amelynek a közepébe fahéjas cukrot szórtam. A csücsköknél összefogtam, és gombóccá gyúrtam. Lobogó, sós, vízben kifőztem. Akkor jó, amikor feljött a víz színére, és még rottyan egyet. Nálam ez 4 perc volt. Olajban pirított zsemlemorzsába forgattam.
A szilvát kimagoztam. A krumplit húsdarálón ledaráltam. A kezemnek már nehéz a krumplinyomó. Utána hozzáadtam a lisztet, a zsírt, a tojást, sót, és összegyúrtam. Kinyújtottam, és 8 cm-es négyzetekre vágtam. Mindegyikre tettem egy szilvát, amelynek a közepébe fahéjas cukrot szórtam. A csücsköknél összefogtam, és gombóccá gyúrtam. Lobogó, sós, vízben kifőztem. Akkor jó, amikor feljött a víz színére, és még rottyan egyet. Nálam ez 4 perc volt. Olajban pirított zsemlemorzsába forgattam.
Érdekes módon pont annyi szilva volt, amennyi kellett, és ilyen szép gúlába lehetett felhalmozni a gombócokat.
Látom ismét finomság készült nálatok! Nagyon guszták lettek, és a maradék krumplit is ügyesen tudtad hasznosítani 😊
VálaszTörlésMost láttam nálad a gőzgombócokat. Hű, milyen jól néznek ki.
TörlésNa, ez az, amire én képtelen vagyok valamiért.. :-( De nálad csodásan mosolyognak a gombócok! :-)
VálaszTörlésMeg kell várni, amíg kihűl a krumpli.
Törlés