Átváltoztatjuk! Ilyen felhívással kínált új frizurát és öltözködési stílust évtizedekkel ezelőtt egy női magazin. Fodrászok, sminkesek, varrónők várták a vendégeket, és a koruknak, alkatuknak megfelelően változtatták át őket. Szinte csodaszámba ment, ahogy a kis “szürke egérből” milyen vonzó hölgy lett néhány apróbb-nagyobb változtatás hatására. Mi lett volna akkor, ha a maradék főtt krumpli is jelentkezik? Egy kis liszt, tojás hozzáadásával, egy kevés pirított zsemlemorzsába forgatva kiváló nudli vált volna belőle. Fahéjas cukorba forgatott szilva töltelékkel máris kész a szilvásgombóc. http://korsocska.blogspot.com/2019/10/szilvas-gomboc.html Pirított, paprikás hagymába törve móringként üdvözölhetnénk. Krumplis tészta, fánk, lángos. A sor igen hosszú lehet. Na, de komolyra fordítva a szót. Most sütés hatására változott át egy kis köretté. Kb 30 dkg főtt krumplit összekeverünk 10 dkg liszttel ( tk is lehet), majd 1 tojással, sóval, borssal összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, és forró vízben kifőzzük. Mivel sült tarja mellé kínáljuk, a visszamaradt zsírjában átforgatjuk egy kicsit. Itt még lecsó a köret. http://korsocska.blogspot.com/2022/08/lecso-ahogy-en-keszitem.html
Finom lehetett a sült hús mellé ez a krumpligombóc. Ügyesen megoldottad a köretet, újdonság is, és változatos is így 😊.
VálaszTörlésIgen, finom volt.
VálaszTörlésKi fogom próbálni!
VálaszTörlésSok sikert!
TörlésNagyon ötletes, vicces a felvezetés! És a recept is. Ugyanígy lehet a gombócból levesbetét is, van is egy hasonló levesem, kolbásszal.🤗
VálaszTörlésKöszönöm. Nekem is van krumpligombóc levesem: http://korsocska.blogspot.com/2017/09/krumpli-gomboc-leves.html?m=1
Törlés