Sose add fel! Nincs probléma csak kihívás! Ilyenfajta bátorításokra hivatkozva láttam neki egy újabb fajta diótortának. Eszembe jutott ugyanis, hogy az előző sütőmben nemcsak azért volt olyan szép magas a diótorta, mert az az előző sütő volt, hanem alighanem azért is, mert tettem bele egy kanál lisztet és sütőport. Igaz, hogy amikor anyukámmal először készítettük el ezt a tortát teljesen a recept szerint, egyáltalán nem tettünk bele lisztet, mivel nem írta, és gyönyörű lett. viszont lehet, hogy akkor nála sütöttük.
Így hát most került a tésztába egy kanál, de rizsliszt, úgyhogy még mindig gluténmentes. És elképesztően finom. Olyannyira, hogy nem is sikerült a teljes tortát lefényképeznem, de sebaj! Majd az 5. változatot!:)
Hozzávalók:
14 dkg cukor
6 tojássárgája
7 tojásfehérje
egy fél citrom reszelt héja
1 evőkanál rizsliszt
fél csomag sütőpor
10 dkg őrölt dió
Elkészítés:
A diót elkeverjük a liszttel és a sütőporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, és felváltva adjuk hozzá a diót meg a habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tortaformába öntjük, és úgy sütjük, akár a piskótát. (Tűzpróba!)
Ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
Hozzávalók:
14 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojássárgája
10 dkg őrölt dió
1 evőkanál rum
diódarabok
A tojássárgákat jól kikeverjük a porcukorral és a vajjal, hozzáadjuk a diót és a rumot. Addig keverjük, amíg szép fehér nem lesz.
Recept forrása: F.Nagy Angéla: Ínyencnaptár 1978.
Recept forrása: F.Nagy Angéla: Ínyencnaptár 1978.
További diótorta receptek:
Gluténmentes diótorta 1Gluténmentes diótorta 2 citromkrémmel
Gluténmentes diótorta 3 szilvalekvárral
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése