A gyümölcsleveseknek sokféle receptje van, de abban egyetérthetünk, hogy a legjobb: másnap. Addigra összeérnek az ízek, kellően lehűl a tartalom is. A meggyleves is. Bármilyen gyümölcslevesnél ez a kulcs, szerintem.
Hozzávalók:
0,5 kg meggy
1 őszibarack
1 sárgabarack
fél alma
egy marék fagyasztott szilva
3 szegfűszeg
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
3 szegfűszeg
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, eltávolítjuk a magokat, és a meggy kivételével felkockázzuk. Kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni egy kis cukorral vagy édesítővel. Amikor az alma is puha, behabarjuk a tejszínben csomómentesre elkevert liszttel. Lehűtjük, és a hűtőben tároljuk másnapig.
A gyümölcsöket megmossuk, eltávolítjuk a magokat, és a meggy kivételével felkockázzuk. Kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni egy kis cukorral vagy édesítővel. Amikor az alma is puha, behabarjuk a tejszínben csomómentesre elkevert liszttel. Lehűtjük, és a hűtőben tároljuk másnapig.
Füle Lajos: Jobbat készített
Mikor valami nem sikerül,
s bánat szorongat érte belül,
arra gondolj, és oszlik a bú:
jobbat készített neked az Úr.
Nagyon finom tud lenni jól lehűtve ebben a forróságban!
VálaszTörlésBizony. Nem is kívánjuk a meleg ételeket ilyenkor.
Törlés