Már van egy gluténmentes túrógombóc itt, most zabpehellyel készítettem. Katalinnál láttam, a lánya készítette. Kicsit változtattam, de nem sokat.
Hozzávalók:
40 dkg házi túró
10 dkg zabpehely darálva
1 evőkanál cukor
pici só
2 egész tojás
1 csipet reszelt citromhéj
darált dió
Elkészítés:
A dió kivételével összekevertem a hozzávalókat, és egy órát állni hagytam. Utána szép kerek gombócokat formáztam belőlük, és forró vízben kifőztem. Felét darált dióba forgattam, a többit meghagytam úgy. Volt, aki tett rá tejfölt, volt, aki nem.
Dióba forgatva
Örülünk, hogy sikerült és hogy ízlett :-)
VálaszTörlésTetszik! :) Egyszer elkészítem, biztos finom.
VálaszTörlésIgen, nagyon finom.
VálaszTörlés