2015. október 26., hétfő

Padlizsánkrém mediterrán módra. 25. Blogkóstoló



A Blogkóstoló egy olyan játék, ahol jelentkezés után egy háziasszony, jelen esetben Andi-Xsara, kisorsolja a párokat, és egymás receptjeiből főzünk.  
A 25. Blogkóstolón Kertkonyhát kaptam. Legalább is remélem, de többször megnéztem, és Edit következik utánam. A blogja első oldalán mindjárt megláttam a padlizsánkrémet, más recepttel, mint az enyém. Meglátni és ...
 Négy darabot ajánl, de a konyhakertemben több kicsi volt, így kb kettő tesz ki egyet. Kicsit változtattam, az egyik adagba darabos fokhagymát tettem még, a másikba vöröshagymát. Két adag pedig az eredeti recept szerint készült.
Hozzávalók: 
4 padlizsán
1 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj
1 teáskanál mustár
só, bors
Elkészítés:
A ketté vágott padlizsánokat magas hőfokon megsütjük. Kikaparjuk a belsejét, és ízesítjük a megadott hozzávalókkal. Villával összetörjük vagy szétturmixoljuk.



A fokhagyma véletlenül lemaradt a képről.


Finom barna kenyérrel, zöldségekkel kitűnő uzsonna.

Egy másik recepttel készült padlizsánkrémről itt olvashatnak. Nekem az a kedvencem.

2 megjegyzés:

  1. Oh, az isteni vinetta! Sok hagymával, majonnézzel :))

    VálaszTörlés
  2. Eddig én is úgy készítettem, de ez most új.

    VálaszTörlés