2015. október 13., kedd

Almás-hagymás-boros csirkesült


Már van egy almás-hagymás csirke a blogon, de ez kicsit más.

Hozzávalók:
10 csirkecomb
fél dl olaj
20 dkg hagyma (8db)
40 dkg savanykás alma
2 dl száraz fehér bor
1 kávéskanál szárított zsálya


Elkészítés:
A combokat kettévágjuk, gyengén megsózzuk, és fél óra múlva olajozott tepsibe rakosgatjuk. Közéjük dugdossuk a négy részre vágott hagymát, és a nyolc részre vágott almát. Ráöntjük a bort, és megszórjuk a zsályával. Alufóliával lefedve kezdjük el sütni, majd amikor puhul, a fóliát levéve pirosra sütjük.
A combokat tálra rendezzük, a tepsiben maradt dolgokat pedig botmixerrel pürésítjük, és mártásként kínáljuk a sülthöz. Ha még egyszer megsütöm, kevesebb bort teszek bele.



5 megjegyzés:

  1. Finom lehet! Szeretem az almát a csirkéhez, jól illik hozzá :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon finomak tudnak lenni együtt.

      Törlés
  2. Fogalmam sem volt,hogy mit főzzek hétvégére ,ezért a konyhatündérek blogjait kezdtem sorbavenni. A te recepted a nyerő!!!!!!♥ Köszönöm!
    nem bonyolult és nagyon finom lehet!
    Mi a köret hozzá???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármi. persze olyan, amit szószokhoz fogyasztanál: rizs, bulgur, de a gyerekek sült krumplival ették. Azt is lehet mártogatni.:)

      Törlés
  3. Most ebédeltünk.:)
    Túl sok almát és hagymát tettem a hús mellé, így annyi szószom lett,hogy csak na!
    Mihez használjam fel?
    Gondoltam,hogy rizshez ,tésztához is lehet.-jó lesz nekem ebédnek a munkahelyre.
    Egy adagot le is fagyasztok szerintem.
    KÖSZÖNÖM!!!!!!

    VálaszTörlés