2015. október 17., szombat

Sörös kenyér a játékra (rendhagyó).


Horváth-Bolla Zsuzsanna az evangélikus honlap szerkesztője. Főtámogatónk. Rendszeresen szemlézi a blogot, és közbenjárt a Luther Kiadónál az előző játék jutalmáért. Egy szép, rendhagyó szakácskönyv volt, melyet azóta is reklámozok a jobb oldalon. Zsuzsának köszönhető a kapcsolat a Szent András Sörfőzdével is, akik a mostani játék díját felajánlották. Világos sörrel készítette ezt a kenyeret nekünk, de nem kíván részt venni a játékban. Úgy érzi, nem lenne fair. A recept innen van, kicsit több liszttel, és világos sörrel.
Köszönjük!


Egy szép Luther idézet:
"Ne ítélj, hogy ne ítéltess! (Máté 7.)"
Azután légy rajta, hogy te is mindenkinek add át magadat közösségre, és senkitől se különülj el gyűlölettel vagy haraggal: mert a közösségnek, szeretetnek és egységnek ezzel a szentségével nem fér meg a viszálykodás és szakadárkodás. Mások hibáit és szükségét szívedre kell venned, mintha azok a tieid lennének, és minden képességedet latba kell vetned, úgy, mintha ez viszont az övék lenne, amiképpen Krisztus teszi ezt veled ebben a szentségben. Azt jelenti ez, hogy a szeretet által egymásba olvadjunk, sok darabkából egy kenyérré és itallá váljunk, saját egyéni formánkat elhagyjuk és egy közös formát öltsünk. (Krisztus valóságos szent testének sacramentumából)

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm, Anna a publikálást! :)
    Üdvözlettel: Horváth-Bolla Zsuzsanna

    VálaszTörlés
  2. Annyira gyönyörű a blogod számomra: testet-lelket melegítő!!!!!!
    Köszönöm az idézetet is!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csiha Kálmán erdélyi püspöknek van egy prédikációs kötete: Isten asztaláról. Ő ír arról, hogy néha ámulva veszi le az igehirdetéseket Isten asztaláról. Érzi, hogy nem ő, hanem Ő szól. Én nem hasonlíthatom össze magam vele, de annyiban igen, hogy vallom, Isten odaáll az ügy mellé. Ezt az idézetet is Ő adta elém. SDG.

      Törlés
  3. Nagyon szeretem Csiha Kálmán írásait,prédikációit. 1x volt alkalmam meghallgatni egy igehírdetését Pápán.Sosem felejtem el!

    VálaszTörlés
  4. Csodaszép ez a kenyér! Köszönöm a Lydia újságot megkaptam!

    VálaszTörlés