2025. február 10., hétfő

Almás-diós morzsasüti édes tejföllel cukorbetegeknek (is)

 



Eredetileg meggyeset akartam sütni, ki is magoztam egy üveg befőttet, de kevésnek találtam. Arra gondoltam, hogy társítom egy kis télire eltett reszelt almával, de úgy meg sok lett volna a töltelék. Így a meggy a hűtőbe került, majd rákerül arra is a sor hamarosan. A süti pedig a jól bevált  receptek sorát gazdagítja. Van már rebarbarás, áfonyás, meggyes, sárgabarackos, almás-rebarbarás, cseresznyés, sőt zöldséges morzsasüti is. A kék szövegre kattintva előjönnek a receptek.
Magában, sodóval vagy fagyival is finomak, de most csak egy kis édes tejfölt csorgattam rá. 
Hozzávalók:
-morzsás rész
20 dkg zabpehely
10 dkg zabpehelyliszt
1 evőkanál 1:4 édesítő
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só
10 dkg margarin
-töltelék:
reszelt alma (kb 8 dl)
1:4 édesítő (nem mértem)
fahéj
...........
1 marék dió
........
tejföl, édesítő
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Egy kerek piteformába szórjuk a felét-háromnegyedét. Az aljára kicsit többet szoktam tenni. Az almát ízesítjük, és rásimítjuk, majd a maradék morzsát is elegyengetjük rajta. A diót durvára vágjuk, és rászórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. Langyosan a legfinomabb szerintem, de ez ízlés dolga is. 





2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szép hangulatosak a fotóid! Igazán finom lehetett a fahéjas almával, és egészséges is! 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nagyon finom volt. Alig kellett fűszerezni az almát, olyan finom terem a kertben.

      Törlés