Magában, sodóval vagy fagyival is finomak, de most csak egy kis édes tejfölt csorgattam rá.
Hozzávalók:
-morzsás rész
20 dkg zabpehely
10 dkg zabpehelyliszt
1 evőkanál 1:4 édesítő
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só
10 dkg margarin
-töltelék:
reszelt alma (kb 8 dl)
1:4 édesítő (nem mértem)
fahéj
...........
1 marék dió
........
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Egy kerek piteformába szórjuk a felét-háromnegyedét. Az aljára kicsit többet szoktam tenni. Az almát ízesítjük, és rásimítjuk, majd a maradék morzsát is elegyengetjük rajta. A diót durvára vágjuk, és rászórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. Langyosan a legfinomabb szerintem, de ez ízlés dolga is.
Nagyon guszta, szép hangulatosak a fotóid! Igazán finom lehetett a fahéjas almával, és egészséges is! 😊
VálaszTörlésValóban nagyon finom volt. Alig kellett fűszerezni az almát, olyan finom terem a kertben.
Törlés