2025. február 25., kedd

Gyümölcskalács dióval

 

Ez csak egy kis ötlet a jól bevált bedobálós/kevert gyümölcsös sütink felfrissítéséhez.

A gyümölcskalács sokféle változatban szerepel már. A sárgabarackos az egyik ilyen, csak most beszáradt lekvárral és két marék durvára vágott szórtam meg a tetejét. A receptekért katt a linkekre.

Hozzávalók:
10 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
1 evőkanál rum

1/2 csomag sütőpor
lekvár
dió

Elkészítés: 
 Habosra keverjük a margarint a cukorral,   fokozatosan hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és végül a rumot. Jól kikavarjuk. A tésztamasszát sütőpapíros tepsibe öntjük (20x30 cm). Rá a lekvárdarabokat, végül a diót. Előmelegített, közepesnél melegebb, kb 200 fokos sütőben sütjük. Ha feljött, mérsékelhetjük a hőfokot. Én végig egyenletes hőfokon sütöttem kb fél óráig. Ajándékba készült még decemberben a gyülekezeti játszóházba. Nagy sikert aratott a gyerekek körében. A rum elpárolog a sütés közben.


Szép napot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése