Ez csak egy kis ötlet a jól bevált bedobálós/kevert gyümölcsös sütink felfrissítéséhez.
A gyümölcskalács sokféle változatban szerepel már. A sárgabarackos az egyik ilyen, csak most beszáradt lekvárral és két marék durvára vágott szórtam meg a tetejét. A receptekért katt a linkekre. Frissítés Éva hozzászólása alapján: Itt a megadott mennyiség kétszeresét vettem ehhez a tepsihez, de itt ez az alaprecept. Kicsit megviselt már a könyv, hiszen 1982-es kiadás.
Hozzávalók:
10 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
1 evőkanál rum
1/2 csomag sütőpor
lekvár
dió
Habosra keverjük a margarint a cukorral, fokozatosan hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és végül a rumot. Jól kikavarjuk. A tésztamasszát sütőpapíros tepsibe öntjük (20x30 cm). Rá a lekvárdarabokat, végül a diót. Előmelegített, közepesnél melegebb, kb 200 fokos sütőben sütjük. Ha feljött, mérsékelhetjük a hőfokot. Én végig egyenletes hőfokon sütöttem kb fél óráig. Ajándékba készült még decemberben a gyülekezeti játszóházba. Nagy sikert aratott a gyerekek körében. A rum elpárolog a sütés közben.
Szép napot!
Nagyon finom könnyed sütemény lehet. Kétszer átnéztem a receptet és valóban csak 10 dkg liszt van benne?
VálaszTörlésNagyon köszönöm a hozzászólást. Valóban csak 10 dkg liszt kell az alaprecepthez. Be is írtam, és a képeket is megosztottam a könyvről. Szinte soha nem ennyiből sütök, látható, hogy magamnak felszoroztam a mennyiséget, ceruzával és tollal írtam oda. Itt is a valós adatokat kellett volna feltüntetni. Majd legközelebb.
VálaszTörlésAni köszönöm !
TörlésMég a legelső receptnél megadtam a forrást, aztán mindig csak a blogban néztem meg a receptet. http://korsocska.blogspot.com/2015/06/gyumolcskalacs.html
VálaszTörlésNagyon finom lehetett! Tegnap mikor olvastam már, én is csodálkoztam rajta, hogy ilyen kevés liszt kell csak bele 😊. Ezek szerint ez egy nagyobb adag....
VálaszTörlés