2019. április 12., péntek

Tápiókagyöngypuding kivikrémmel. Gluténmentes. Cukormentes.


Már van egy tápiókás recept a blogon, itt annyi a különbség, hogy mandulatejjel és kivivel készült. 

Hozzávalók:
20 dkg tápiókagyöngy
6 dl tej
3 dl mandulatej
csipet só
3 kivi
2 evőkanál Sorbitum édesítő
1 kiskanál zselatinpor
Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt egy zománcozott lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá,  amennyi ellepi. 10 perc múlva hozzáöntjük a tejet, a sót, és lassú tűzön, időnként kevergetve addig főzzük, amíg átlásztóak lesznek a gyöngyök. Ez is kb 10 perc. Akkor hozzáöntjük a mandulatejet és az édesítőt, még egyet keverünk rajta, és kész. Poharakba szedjük, és ha kihűlt, ráöntjük a kivikrémet. Ehhez a kivit meghámozzuk, szitán áttörjük, és hozzáadjuk a Sorbitumban elkevert zselatint. Forrásig hevítjük, ahogy szoktuk, és elosztjuk a pudingok tetején, és várjuk, hogy megdermedjen. Sajnos ez SOHA nem történik meg. Hogy miért, nem tudom. Talán tovább hevítettem, mint kellene, vagy a kivi nem kocsonyásodik, de így is nagyon finom volt. 
Recept Sebestyén Ildikótól. Apróbb változtatásokkal.
Frissítés: Citromlé kell bele, akkor megkocsonyásodik, mint a nemzeti színű krémpohárban.

Bibliás elmélkedés a másik tápiókás recept végén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése