2019. április 30., kedd

Méteres pecsenye

Sonka maradék felhasználására is jó lehet, ha kisebb mennyiséget készítünk. Vagy éppen húsvétra. Nálunk viszont ennyi kell a nagycsaládban. Ezzel a recepttel lettem első a Vidék íze tavaly júliusi pályázatán. A kép is akkor készült, még a parókia konyhájában.
Hozzávalók:
2 kg tarja
fél kg füstölt tarja
fél kg gomba
reszelt trappista sajt
só, bors
száraz vagy félédes vörösbor
20 dkg reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
A nyers hús szeleteket és a füstöltet állítva egymásra rakosgatjuk. Közé tesszük a nagyobb szeletekre
vágott gombát, és a reszelt sajttal megszórjuk, hogy egy kevés minden hova jusson. Ez ragasztja majd
össze sülés közben. Lefektetjük egy olajozott tepsiben, és konyhai madzaggal összekötözzük. Lehet, hogy ehhez kell egy kis segítség. Mondjuk egy kis unoka.:) A sültet meglocsolhatjuk egy kis borral is. Lefedjük alufóliával, de amint levet enged a gomba, levesszük róla, és pirosra sütjük. Kis hűlés után ferdén szeleteljük, mint a méteres kalácsot.  Köretnek krumplipürét, zöld salátát vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Így nézett ki az újságban a Vidék íze szakácsa által elkészítve:

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szép tálalás! Gratulálok a nyereményedhez, ilyen finomsággal nem is csoda hogy első lettél :-)

    VálaszTörlés
  2. Beillesztettem az újságcikk egy részét.

    VálaszTörlés