2019. április 25., csütörtök

Sajtos-tejfölös csirkemell

 Éveken keresztül ez volt a karácsonyi vacsora a halászlé után. Késő délelőtt összeraktam, ettünk valamit délben, elmentünk az istentiszteletre, és otthon ajándékosztás közben megsült, lehetett tálalni. Aztán egyszer csak megunták, de akkor már többen főztek a gyerekek közül, úgyhogy a bonyolultabb fogásokat nem egyedül kellett megfőznöm. Azért nem feledkeztünk el a sajtos-tejfölösről sem, újra és újra asztalra kerül. Néha bonyolítjuk a fűszerezést. Most borsikafűvel készült őrölt bors helyett egy kedves vendég miatt. Néha joghurtot öntök rá, hogy könnyebb legyen. Kerülhet bele borsó, brokkoli vagy más zöldség is. Igazán hálás fogás.

Hozzávalók:
1-2 csirkemell
5 dl nyers rizs
4-5 dl tejföl vagy joghurt
só, bors, borsikafű
reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
Egy nagy tepsit kiolajozunk, rászórjuk a rizst, sózzuk, majd a csirkemell darabokat is. Sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezzük, és nyakon öntjük a tejföllel vagy joghurttal, amit 6-7 dl vízzel öszekevertünk. Reszelt sajt kerül a tetejére, és alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Amikor már puha a rizs, levesszük a fóliát, és rápirítunk.




3 megjegyzés:

  1. Finom lehet, eddig nem ismertem ezt a változatot! Teszek egy próbát valamikor:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a változatot én sem ismerem, de nagyon tetszik! Finom lehetett, jó lehetett körbeülni az asztalt a nagy családdal :-)

    VálaszTörlés
  3. Éva, Katalin, megéri megpróbálni.

    VálaszTörlés