2016. május 26., csütörtök

NuBpuB (nuszpusz)


Hozzávalók: 
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió 
néhány csepp citromlé

Elkészítés:
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a diót is. Sütőpapírral bélelt tepsiben kis halmokat formálunk belőle. Forró sütőbe toljuk, azonnal mérsékeljük a hőfokot, és addig szárítjuk, amíg belül is megsül.
NAMOST!
25 dkg dió kellett volna és ugyanannyi cukor, de csak 20 dkg dióm volt.
Nem győztem kivárni, amíg kemény lesz a hab. Szerintem nem is lesz ennyi cukorral. A közepe ennyi olajos diótól pedig sosem fog teljesen kiszáradni. Nekem legalábbis kicsit puha maradt, de 
ÍGY IS NAGYON FINOM LETT!



A recept Dr. Szánthó Györgyné Gasztronómiai híd a Ráckevei Duna térségéhez című könyvéből való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése