Hozzávalók:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a diót is. Sütőpapírral bélelt tepsiben kis halmokat formálunk belőle. Forró sütőbe toljuk, azonnal mérsékeljük a hőfokot, és addig szárítjuk, amíg belül is megsül.
NAMOST!
25 dkg dió kellett volna és ugyanannyi cukor, de csak 20 dkg dióm volt.Nem győztem kivárni, amíg kemény lesz a hab. Szerintem nem is lesz ennyi cukorral. A közepe ennyi olajos diótól pedig sosem fog teljesen kiszáradni. Nekem legalábbis kicsit puha maradt, de
ÍGY IS NAGYON FINOM LETT!
A recept Dr. Szánthó Györgyné Gasztronómiai híd a Ráckevei Duna térségéhez című könyvéből való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése