2016. május 14., szombat

Áldott szép pünkösdi ünnepeket kívánok!



 "Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak."
(Apostolok cselekedetei 2.1-4) 
A pünkösd a Szent Lélek kitöltetésének és az egyház születésnapjának ünnepe. A Szent Lélek Isten jelenléte a hívők életében. 

 ...a Szentlélek csak annak adatik, aki Urának és Megváltójának vallja Jézus Krisztust. Vagyis nem önmagára mutat Isten Lelke, hanem Jézus Krisztusra ("nem magától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és azt jelenti ki nektek.- mondta róla Jézus." (János evangéliuma 16,13-14).
Bővebben a Szent Lélekről a tévtanítások elkerülése céljából)

Igehirdetések:
http://www.refpasaret.hu/pasaret/pred.php?id=2356

http://www.szre.hu/_kehely/kehely_201406.pdf

A képen a német evangélikus Szent Máté templom üvegablaka Charlestonban, Dél Karolinában, melyen látható, amint az apostolokra száll a Szent Lélek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése