Nagyon szeretem a zöldborsót, levest, főzeléket, rizi-bizit szoktam főzni belőle, de hagyományos receptekkel. Már van egy főzelék a blogon, de amikor megosztottam, többen más receptet írtak. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi lehetséges változata van. Úgyhogy most újítottam egy kicsit. Ez is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
fél kg fagyasztott zöldborsó
2 fokhagyma
só, bors
fél mokkáskanál római kömény
evőkanál paprikás rántás
nagy evőkanál tejföl
kevés mustár
Elkészítés:
A zöldborsót feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. Beleaprítjuk a fokhagymát és fűszerezzük. Amikor megfőtt, berántjuk, és hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt. Kicsit összerottyantjuk. Nem tudom, hogy ki mivel szokta tálalni, én többnyire tükörtojást sütök hozzá, de bármilyen feltéttel jó.
Guszta lett a főzeléked, finom, különleges ízű lehet! A borsót mi is szeretjük. A főzeléket én mindig hagyományosan készítem, paprikás rántással, kis tejjel felengedve. És általában fasírttal eszzük.
VálaszTörlésNálunk a paprika nélküli rántás a hagyományos. Ahány ház…
Törlés