Rég sütöttem kekszet. Férjem karácsonyra több forrásból tölthette fel a kekszes dobozát. Most viszont fogyóban volt az állomány, és kedvem is volt hozzá. Nézzük, mi van itthon, amiből kekszet lehet sütni? Kis áfonya maradt egy zacskóban, volt még valamennyi dió is, így adódott a lehetőség. Áfonyás kekszet még úgyse készítettem. Hozzávalók:
15 dkg zabpehelyliszt
10 dkg finomliszt
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg dió
10 dkg vaj
evőkanál xilit
csipet só
víz
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd az apróra vágott áfonyát és diót is beledolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól formázható, de nem lágy tésztát kapjunk. 2 mm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kisütjük.
...........................
A Himnusz születésnapja van január 22-én.
Isten, áldd meg a magyart
jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
ha küzd ellenséggel.
Balsors, akit régen tép,
hozz rá víg esztendőt
Megbűnhődte már a nép
a múltat, s jövendőt.
Óh, finomságos nagyon!
VálaszTörlésNagyon finomak lehetnek, jó is, ha mindig tele van a kekszes doboz 😊.
VálaszTörlésMár alig van.
VálaszTörlésNagyon finom lehet!! :) A házi keksznél nincs jobb. :)
VálaszTörlés