Micsoda név! Még soha sem hallottam ezelőtt. Csak néztem, amikor szembejött velem a neten. Nincs is sok ilyen recept, de azok nagyjából megegyeznek. Jóformán csak annyi a különbség, hogy az egyik almaecetet ajánl, a másik rendeset, de 10%-ost. Na, én meg nem is tettem bele.
Hozzávalók:
60 dkg tisztított, felkockázott krumpli
2-3 babérlevél
1 teáskanál köménymag
1 fél mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál só
1 teáskanál köménymag
1 fél mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál só
4 tojás
szárazkolbász (ízlés szerint)
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vágott petrezselyem levél
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vágott petrezselyem levél
A krumplit és a fűszereket feltesszük főni egy 2 literes lábasban. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, 1-2 perc múlva a felvert tojást is belecsurgatjuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. A petrust a végén adjuk hozzá. Susmus vagy sipi-supi leves itt.
ÓÓÓÓ, érdekes egy elnevezés.... az Édesanyám sokszor főzött kolbászos krumplilevest éppen így készült, csak tojást nem csorgatott bele. Nagyon szerettem, tojással is finom lehet.
VálaszTörlésMi is hasonlóan főztük ahogy ti, tojás nélkül, de nagyon jól illik hozzá.
TörlésDe érdekes neve van, nagyon finom lehetett! Giziékhez hasonlóan nálunk is a Nagymamám sokszor főzött kolbászos krumplilevest, de szintén tojás nélkül.
VálaszTörlés