2020. november 20., péntek

Frankfurti leves

 

Kis egyszerű, menzás leves, de én itthon is gyakran készítem. Évi nem szereti a kelkáposztát rakott kelben,  frankfurti levesben viszont igen. Nekem mindegy. Főzeléknek, rakottan, bárhogy jöhet.
Az interneten nézelődve egészen elbizonytalanodtam, hogy frankfurti-e egyáltalán az én levesem, mert nincs benne vöröshagyma, rántással készül, nem is karikázom bele mindig a virslit. Találtam egy egész oldalt, amelyen ilyen receptek sorakoznak. Ez is arról győzött meg,  hogy ahány ház, annyi szokás. Ez tehát egy "frankfurti leves, ahogy én készítem."

Hozzávalók:
1 kisebb kelkáposzta
2-3 krumpli
2 gerezd fokhagyma
fél mokkáskanál köménymag
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál pirospaprikás rántás
virsli
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. Lábasba tesszük. A kelkáposztát leveleire szedjük, megormózzuk. Aledánál láttam ezt a kedves szót. Arra használják, amikor a káposzta ereit levágják. Kisebb darabokra vágjuk, és beletesszük a lábasba ezt is. A megtisztított, felaprított fokhagymát, köményt, sót rászórjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Puhára főzzük. Ha kevés a víz, még adunk hozzá. Berántjuk, és belekeverjük a tejfölt. A virsliről lehúzzuk a műanyagot, ha bélbe töltötték, akkor maradhat is. Felvágjuk, és a vége felé tesszük a levesbe. Egy jó szelet kenyérrel akár magában is megáll egytál ételként, de sokféle fogást kínálhatunk mellé. 
Bólyi túrós cukkinivel
Keressék a blog facebook oldalát is! https://www.facebook.com/aparokiakonyhajantul

5 megjegyzés:

  1. Biztos finom volt, jól néz ki! Én még nem főztem, de azt hiszem nem is ettem soha 😊 egyszer jó lenne megkóstolni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert nem voltál menzás. Jól emlékszem? Érdemes nekilátni.

      Törlés
    2. Igen, jól emlékszel, én nem voltam menzás 😊

      Törlés
  2. A kedvenc levesem. Vegavirslivel persze. :)

    VálaszTörlés