Eszembe se jutott volna héjastul megreszelni az almát, ha nem látom valakinél. Megettem már az almás pitém javát, de még mindig gondosan meghámoztam a sütés előtt. Jelentem, kár volt! Ahol a tyúkok felcsipegetik, ott van értelme, egyébként teljesen felesleges egy egyszerű almás pitébe. Szinte nem is érezni az ízét. Kicsit diétásra vettem azért, ez az új 1:4 édesítő egészen finom. A kukucs elnevezésű süteménybe is használtam ebből az apró almából, már ott sem hámoztam meg, mert alig maradt volna belőle.
Hozzávalók:
20 dkg liszt1/2 sütőpor
1 evőkanál 1:4 édesítő
10 dkg margarin1 tojássárgája
2 ek joghurt
csipet só
-töltelék:
1/2 kg reszelt alma,
(kis őrölt fahéj)
édesítő
búzadara
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Kis mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot, a sót, kis édesítőt és a tojássárgáját. Elkeverjük, és összegyúrjuk a liszttel. Két részre osztjuk, és egy margarinozott kis tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk búzadarával, hogy beszívja a nedvességet, majd ráhalmozzuk a reszelt almát. Ráfektetjük a másik lapot, megkenjük tejjel, és 200 fokon kisütjük. Utána megszórhatjuk darált cukorpótlóval.
Kis tészta kimaradt, abból formákat tettem a tetejére, de a fotó elmaradt. Azért látszik rajta, de nem látszik, hogy mi. :)
Kis tészta kimaradt, abból formákat tettem a tetejére, de a fotó elmaradt. Azért látszik rajta, de nem látszik, hogy mi. :)
Kedves Ani! Köszönöm, hogy megismerhettem a blogodat és a facebook oldaladat! ❤️ Nagyon sok finom receptet találtam. Különösen tetszik eza a recept is, mert cukor helyett édesítőt használsz! Várom a további recepteket! 😊 Köszönettel: Udvariné Marika
VálaszTörlésKedves Marika! Örülök, hogy tetszik a blogom, és hasznos recepteket találtál. kalandozz csak nyugodtan a régebbi receptek között! Követheted facebook oldalamat is.A parókia konyháján túl
Törlés