2020. október 29., csütörtök

Almás zabkeksz. Kicsit diétás


 Mióta elromlott a mosógép, és a forgótárcsással mosok, nem is készítettem kekszet a férjemnek. Mivel költözünk hamarosan, nem akarok ide új gépet venni, hogy aztán még egyszer kelljen szállítani. Lehet, hogy butaság, de már arra is gondoltam, hogy egyáltalán nem veszek automatát, mert nagyon gyorsan ki lehet ezzel a régi típussal mosni, és legalább megmozgat egy kicsit. 
Mára volt ebédünk, úgyhogy nekiláttam egy gyors keksznek. Olyan hamar elkészülnek, hogy még az automata-nélküliség sem indokolja a keksz-nélküliséget. Na, szóval itt egy újabb változat, ami alig tér el a többitől, csak almát még nem használtam. Volt már diós, birsalmás,  batátás is. (receptért katt a kék szövegre.)

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely 
10 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
2 teáskanál 1:4 édesítőszer
1 tojás
10 dkg margarin
2 alma
A száraz anyagokat összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint. Mélyedést készítünk benne, és beleöntjük a reszelt almát és a tojást. Jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd fél cm vékonyra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Margarinozott tepsibe helyezzük őket. 
 A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb 15 perc alatt megsütjük.


2 megjegyzés: