2020. október 16., péntek

Sóskaleves

 

Sajnos csak két maréknyi sóskát sikerült szednem a kertből. Idei vetés, még nem erősödött meg eléggé. Épp egy tányér levesre futotta belőle. Kis olajon megdinszteltem az alaposan megmosott sóskát. Mivel zsenge még, nem szedtem le a száráról. Megszórtam egy kis liszttel, felengedtem 2 dl tejjel, pici só, és főztem egyet, majd botmixerrel pépesítettem. Cukrot, édesítőt szoktunk tenni bele.
 Ki hogy főzi? 


3 megjegyzés:

  1. Biztos finom volt, főleg hogy hazai termés 😊 Nagyon guszta lett, bár mi nem szeretjük a sóskát 😊😊...
    Olvastam a költözésetekről, kívánom hogy zökkenőmentesen menjen majd! Sok erőt hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, nagy menet lesz. Sokkal kisebb lakás, 87 négyzetméter. Egy csomó dolgot el kellett adni vagy elajándékozni.

    VálaszTörlés
  3. Sóskából én csak főzeléket szoktam főzni, nagyon szeretjük. A recept azonos a tiéddel addig, hogy felengeded tejjel. A fiam 40 évesen tejallergiás lett,így ezen a ponton kétfelé osztom és az övé máshogy készül, mint a miénk.
    Jól indul a költözés, ha egyáltalán el tudtátok ajándékozni vagy adni a dolgokat. Mi magyarok túl sok mindent gyűjtünk össze (én is), tavaly karácsony előtt rájöttem és próbáltam dolgokat elajándékozni, de nem sok sikerrel.
    Sok kitartást a költözéshez!

    VálaszTörlés