2020. október 1., csütörtök

Kókuszos szívecskék. Laktózmentes

Barátnőméknél esküvő volt, és megint kókuszost sütöttem nekik, de élesztős tésztával. A szalalkális itt olvasható. 

A formán is változtattam, mert a hagyományos csiga helyett szív alakúra formáztam. Jobban illik az esküvőhöz. :)

Sütés előtt

Hozzávalók:

-tészta:

2 dkg élesztő
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojássárgája
12 dkg porcukor
-töltelék:
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
30 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a vízben (!) feloldott élesztőt, a porcukrot és a tojássárgáját. Összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket. A fehérjét jól felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszt. A tésztát négy részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk 20x40 cm-es téglalappá. A krémet is négy részre osztjuk, megkenjük a lapokat, szorosan feltekerjük mindkét oldalát középre, és másfél cm-s darabokra vágjuk. Kicsit igazítjuk, hogy szív alak legyen, majd margarinozott gáztepsibe rakosgatjuk. Kicsit megnyomogatjuk, hogy egyben maradjanak, de nem kell aggódni, sülés közben szépen összeáll, mert kel valamennyit.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és aranybarnára sütjük. Amíg az egyik sül, készítjük a következőt.
A krém nem lett krémes, inkább darabos. Nem tudom, hogy másnak mi a tapasztalata.Sülés után viszont szépen összeállt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése