2020. október 28., szerda

Fokhagymás padlizsán

 

Kezdetben volt a padlizsánkrém. A nagy ládában sült halra hasonlító, grillezett zöldség. Sok hagymával, majonézzel. Aztán jöttek más receptek , de rájöttem, hogy nem is szeretem a padlizsánt. Persze, mert savanyú a szőlő. A hagyományos krémet nem tudom elkészíteni, ezért ráfogom, hogy nem is jó. :)

Ez a köret is inkább a férjemnek ízlett, ő is ette meg az összeset. 

Nagyon egyszerű elkészíteni. Kis olívaolajon megsütünk két gerezd fokhagymát, majd két kisebb padlizsánt héjastól szeletekre vágunk, és lassan együtt sütjük vele, néha forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, kis kakukkfüvet dobunk rá. Akkor jó, ha szépen megpuhul, és pirul is egy kicsit. Kenyérrel egy könnyű vacsora, de hús mellé is kínálhatjuk, mint köretet. 


2 megjegyzés:

  1. Imádoma padlizsánkŕemet, majonézzel, natúr fokhagymásan...mindenhogy!🙂❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből nem lett krém. Köretnek ette, aki ette.

      Törlés