2020. szeptember 6., vasárnap

Cukkini hajó

A sütőben sült cukkiniből játékos kedvemben hajót készítettem, majd cukkini krémben felhasználtam. Recept hamarosan. 
 Hajótörés.
Rizs és köles rakománnyal már szerepelt a blogon.

Bibliás elmélkedés:
A  tenger lecsendesítése 
"És amikor hajóra szállt, követték őt (Jézust) a tanítványok. És íme nagy háborgás lett a tengeren annyira, hogy a hajót elborították a hullámok, ő pedig aludt. Tanítványai hozzámentek, felköltötték őt, és ezt mondták: Uram, ments meg minket, mert elveszünk. És mondta nekik: Mit féltek, kicsinyhitűek? Ekkor felkelt, megdorgálta a szeleket és a tengert, és nagy csend lett. Az emberek pedig elcsodálkoztak: Kicsoda ez, hogy mind a szelek, mind a tenger engedelmeskednek neki?" (Máté evangéliuma 8. rész 23. vers)
Ez a történet felvilágosult agyunknak eléggé hihetetlen. Valaki azt mondja a szélnek, hogy ne fújjon többé, és abbahagyja? Sőt, még az is furcsa lehet, hogy ez a valaki előtte nyugodtan alszik. Mégis elhiszik hívő milliók, mert megtapasztalták ennek a valakinek a segítségét a saját viharaikban. Mi lehet ilyen "vihar" az életünkben? Lehet egy súlyos betegség, egy munkahely elvesztése, válás közeli helyzetek egy házasságban, katasztrófák. Amilyen a hited, olyan az Istened -hallottam már ilyen bátorítást. Persze Isten nem függ a hitemtől, de az, hogy merek-e Hozzá fordulni a bajban, vagy csak siránkozom, vagy éppen az öklömet rázom felé, már tőlem függ. Isten mindenható és nagyon szeret bennünket. Jót akar nekünk, és a nehéz helyzetekkel erősíteni akarja a hitünket, azt akarja, hogy hozzá forduljunk, mert várja az övéit a mennyben. Ha minden jól alakulna az életünkben, nem fordulnánk hozzá. Így viszont felhasználja a viharokat arra, hogy magához vonzzon bennünket.
"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek. - így szól az Úr -,békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek." (Jeremiás 29.11)
Kép: Torsten Dederichs unsplash.com

1 megjegyzés: