2020. szeptember 23., szerda

Kukucs. Kicsit diétás

 

Mióta a lányok kollégiumba költöztek, kevesebb kenyér kell, ezért most sütit is sütöttem a kenyérrel együtt, hogy ne árválkodjon a forróságban szegény egyedül. 
Egyszerű kevert kakaós süti, kicsit diétás, de csak annyiban, hogy a fele cukrot édesítővel helyettesítettem, és a liszt felét is teljes kiőrlésűre cseréltem. Úgy látszik, ebben a kakaós receptben nem zavaró a barna liszt. Az almás lepényben nem szeretem. 
Nagyon apró almákat kaptam. Eredetileg almás lepényt akartam sütni úgy, hogy nem hámozom meg, de csak rakosgattam a kamrában. Aztán egyszer csak megtalálta a helyét. 
Hozzávalók:
2 egész tojás
12.,5 dkg Sorbitum édesítő
12,5 dkg cukor
60 ml olaj
1/4 liter tej
4 dkg kakaó
2 evőkanál rum
12 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg finomliszt 

1 sütőpor
alma
Elkészítés:
A tojást a olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, az édesítőt és cukrot. Jól kikeverjük, majd jöhet a kakaós liszt, a sütőpor és a maradék tej. Jól kidolgozzuk, és a  legvégén adjuk hozzá a rumot.
Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, kirakjuk alma szeletekkel, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Most a kenyeret is 200 fokon sütöttem, és egymás mellé tettem a két tepsit. Ahogy megláttam felszeletelve a süteményt, egyből ez a név jutott az eszembe. Sajnos arról nincs kép. 


Ugyanezzel a recepttel:

Kakaós lepény



3 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós lett, ahogy kikukucskálnak az alma szeletek 😀. És biztos nagyon finom is volt, az alma minden sütiben nagyon jó.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az ilyen kevert süteményeket az almával biztos nagyon finom volt.

    VálaszTörlés
  3. Igen, az alma nagyon hálás gyümölcs. Nyersen is, sütve is, főzve is.

    VálaszTörlés