2024. szeptember 27., péntek

IX: Ennivaló úti beszámoló 2. Bátaszék

 

Banánkenyér, kekszes krémes
Szekszárdról Bátaszékre utaztunk, ahol már várt a kedves lelkészcsalád. A nappalijukban jót beszélgettünk, majd nyugovóra tértünk a közösségi ház egyik szobájában. Nagyon jót aludtam a sok séta után. Másnap 10 órakor kezdődött az istentisztelet, ahol a férjem prédikált, majd én tettem bizonyságot arról, hogy hogyan lettem hitetlenből hívő. Hasonlóakat mondtam, mint itt:
Bátaszéken többségben vannak a katolikusok, a reformátusok egy kis imaházban gyűlnek össze, de mozgalmas élet van, mert a lelkészék sok programot szerveznek. Nyáron négy tábort tartanak, óriási munka. Több település is tartozik hozzájuk. Sokat foglalkoznak a gyerekekkel, fiatalokkal.  A youtube-on látható egy velük készült beszélgetés. 1 perc 33 másodperctől jönnek ők. Fekete Zoltán és Andrea:
A teljes film a facebookon itt. 
Nagyon tetszett a díszítés a teremben, meg is mutatom:

a szószék

képek bibliai történetekhez
Érdekes, hogy a Mézeskalács Múzeumban Szekszárdon is a Lélek gyümölcsét láthattuk a lépcsőn, mint ezen a táblán: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás:

Így aztán megosztom az igehirdetés linkjét még egyszer: A lélek gyümölcse

Könyvek, keresztyén újságok az asztalon.

A lelkész felesége  már jókor reggel elkészült az ebéd jelentős részével, csak némi utómunkálatra volt szükség. Heten ültük körbe a nagy asztalt a nappaliban, mert két gyerek hiányzott. Egyetemre járnak. Kérdés: Hány gyermekük van összesen? (Persze aki már megnézte a filmet róluk, az tudja.)
Nagyon finom tárkonyos ragulevest ettünk,
majd csirkepörköltet tésztával. Szóval a férjem mégse úszta meg a teljes kiőrlésű tésztát, 😊mint Szekszárdon. 

Kétféle süti is volt, egy finom banánkenyér, és egy fenséges kekszes krémes. 
A banánkenyér receptje: 3 tojás, 18 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 3 banán, 20 dkg cukor, csokidarabok. A  tojást, banán darabokat, cukrot, fahéjat, olvasztott vajat( ami nem meleg, éppen folyós legyen) össze kell turmixolni. Ezután ebbe mehet bele a liszt, sütőpor, csokidarabok. Kalácsformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 1 óra alatt lesz kész. Ez a termék került a sütibe:



A krémes receptje: 56 db PETIT keksz az alap a CBA-ból, és Oetker Házi krémes por 8 dl tej helyett 1 literrel az utasításnak megfelelően elkészítve. Az összeállítás értelemszerűen úgy történik, hogy a forma aljára rakosgatjuk a keksz egyik felét, ráöntjük a krémet, majd befedjük a többi keksszel. 
..............................................
Jó volt együtt lenni velük, újra jókat beszélgetni mindenféléről.
"Mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek...Csak oda küld az Úr áldást, és életet mindenkor!" 133. zsoltár 1-3. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése