2023. január 25., szerda

Csigafánk

 

Újabb fánkot próbáltam ki.  Ezúttal csigafánk készült, és úgy gondoltam, hogy autentikus környezetben mutatom be őket. Ez a kis "kompozíció" (fenyő-+csipkebogyóág) az előkertünkben található. Ha valaki belép a kapun, mindjárt megpillanthatja, és remélem, hogy elmosolyodik egy kicsit. Olyan bájosak együtt! Karácsonyra apró piros díszeket kapott, ahogy az ablakpárkányon elhelyezett virágládákban is kicseréltem a muskátlikat fenyőágakra, és feldíszítettem szépen. Persze jobban örülnék, ha belepné a hó, sőt, ha akkora hó lenne, hogy ki se látszódna belőle, de nincs semekkora hó sajnos. Csak a tányérokon, amint tudjuk. Ami a múlt héten esett, el is olvadt hamar. 

A fánk egyébként nagyon finom volt. Recept innen.

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 teáskanál 1:4 édesítő
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál rum
1,5 dl tej
Elkészítés:
 A szárazat a szárazzal, a folyékonyat a folyékonnyal összekeverjük, majd az egészet elegyítjük. Egy habzsákba teszünk egy adagot, és forró olajba engedjük, mint a tolófánkot, csak csigát formázunk. A hozzávalók is majdnem ugyanazok, csak abban nincs rum.
Nem lettek valami szépek. Kell egy kis gyakorlat, de az ízükre nem volt panasz. Kb kétszer ennyi lett belőle. 





4 megjegyzés:

  1. Nagyon különleges, mutatós fánk, és finomak is lehettek! Nagyon szép, hangulatos környezetben fényképezted le, és milyen jó, hogy még januárban is ilyen szépek a csipkebogyók 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is mindig elgyönyörködöm bennük. Hó már úgysem lesz. :(

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom is!😍

    VálaszTörlés