2019. június 27., csütörtök

Sárgabarackos kekszes sütés nélkül

Mire nem vágyunk ebben a melegben? Először is erre a nagy hőségre, de ezt nem tudjuk befolyásolni. Aztán nem vágyunk kinti munkákra sem. Nem győzök eleget hálát adni Istennek azért, hogy hűvös helyiségben lehetek, és imádkozom azokért, akiknek a szabadban kell dolgozniuk a déli hőségben is. Nálunk még nem találták ki a sziesztát. 
Mire vágyunk még? Szerintem egy ilyen könnyen elkészíthető desszertre is, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt, és ha kapok Gála pudingport, akkor a tűzhelyet sem. Így viszont maradt a tejforralós módszer.
Hozzávalók:
20 dkg keksz

10 dkg margarin
2 csomag tejszínízű pudingpor
7 dl tej
cukor, édesítő
sárgabarack
citromlé
Elkészítés:
A kekszet (jelen esetben háztartási) egy zacskóba tesszük, és húsklopfolóval apróra törjük. Összekeverjük a margarinnal, és belenyomkodjuk egy kisebb tepsibe (20x30). A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítjük, és ráöntjük. A barackokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját, ketté vágjuk, és a pudingba ültetjük. Ha jól kihűlt, kockára vágjuk.

Bár nem a Vidék íze legújabb számából vettem az ötletet ehhez a süteményhez, de azért közzé teszem a címlapot. Nagyon jó receptek vannak benne most is. Az igazság az, hogy már régóta készítek sárgabarackos kevert pitét a gyümölcskalács  (meggyes lepény) mintájára. Ez is egy klasszikus recept. Lehet, hogy idén is sütök egy tepsivel, és közzé teszem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése