2019. június 7., péntek

Epres tekercs pünkösdre

 A pinterest-en találtam piros sárga süteményeket az ünnephez. Azokat a lángnyelveket jelképezik a színek, melyek jelezték, hogy a Szent Lélek leszállt a hívőkre. Az előző bejegyzésben írtam erről bővebben. Már van több ilyen süti, játékot is hirdettem. Az összefoglalóját itt olvashatják
Az oldalsávba gyűjtöttem a pünkösdre szánt recepteket.
Ez a tekercs nagyon egyszerű.
6 tojásos piskótából készül. A keskenyebb részénél tekerjük fel. Többször oda-vissza. Megtöltjük és bevonjuk eperlekvárral. Sárga rózsából és eperből készült a díszítés. Hulalából készült habot kínálunk hozzá. Egy kis kurkumával próbáltam sárgára festeni, de még két tojássárgája sem hozta a kívánt árnyalatot. Később aztán besárgult.

Pünkösd a Szent Lélek kitöltetésének ünnepe a keresztények számára. Az egyház születésnapjaként is emlegetjük. Ehhez a gondolathoz aranygaluskát ajánlottam. Erről itt olvashatnak.
Itt egy szép pünkösdi ének a református énekeskönyvből, és a kép alatt a szöveg:
1. Jövel, Szentlélek Úr Isten, Töltsd bé szíveinket épen, Mennyei szent ajándékkal, Szívbéli szent buzgósággal, Melynek szentséges ereje Nyelveket egyező hitre Egybegyűjte sok népeket, Kik mondván, így énekeljenek; Alleluja! Alleluja!
2. Te, szentségnek új világa, Vezérelj Igéd útjára, :/: Taníts téged megismernünk, Istent atyánknak neveznünk. őrizz hamis tudománytól, :/: Hogy mi ne tanuljunk mástól, És ne légyen több más senki, Hanem Krisztus, kiben kell bízni! Alleluja! Alleluja!
3. Ó, mi édes Vigasztalónk, Légy kegyes megoltalmazónk, :/: Hogy maradjunk útaidban, ne csüggedjünk háborúnkban. Erőddel elménket készítsd, :/: Gyenge hitünket erősítsd, Hogy halál és élet által Hozzád siessünk hamarsággal! Alleluja! Alleluja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése