2019. június 3., hétfő

Rebarbarás pite barna liszttel. Kicsit diétás



Hozzávalók: 
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 sütőpor
10 dkg margarin
7 dkg zsír
1 ek Sorbitum édesítő
csipet só
2 tojássárgája
4 ek joghurt

búzadara


Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt. Kis mélyedést készítünk, abban elegyítjük a sárgáját és a joghurtot, majd beledolgozzuk a lisztes keverékbe. Összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük, amíg a rebarbarát elkészítjük. Lehúzzuk a héját, fél centis szeletekre vágjuk, összekeverjük egy evőkanál cukorral vagy édesítővel. A tészta felét kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe símítjuk. Megszórjuk búzadarával, ráöntjük a rebarbarát, ráhelyezzük a másik lapot, megszurkáljuk, és 200 fokos előmelegített tepsiben kisütjük. Sütés előtt megkenhetjük felvert tojással vagy cukros tejjel.
Talán nem is kellett volna a búzadara, mert másnap volt igazán finom, amikor a tésztát átjárta a rebarbara leve.
Füle Lajos: Értékrend
Nem múló értékrend kötöz,
ezért káoszban is vigasz,
hogy bár a világ változik
de JÉZUS KRISZTUS ugyanaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése