2019. június 15., szombat

Márványos túrótorta erdei gyümölccsel sütés nélkül

 Azt hiszem, hogy a sütés nélküli torták a legnépszerűbbek ilyen melegben, hiszen fő szempont, hogy minél kevesebbet kelljen a melegben tartózkodni. Ez a torta egy grillezős családi találkozóra készült.
Hozzávalók:
-alap:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
-túrós réteg:
70 dkg túró
4 dl joghurt
1 csomag zselatin
2 evőkanál cukor
2 evőkanál édesítőszer (Sorbitum)
10 dkg gyümölcs
-tető:
1 tejszínes pudingpor
1 evőkanál cukor
3,5 dl tej
10 dkg gyümölcs
Elkészítés:
A kekszet nylonzacskóba tesszük, és húsklopfolóval apróra törjük. Összegyúrjuk a vajjal, és egy közepes kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
 10 dkg gyümölcsöt rászórunk. Ezúttal a fagyasztóban még meglapuló zacskót bontottam fel, de friss gyümölcs is jó természetesen. 
A joghurtot elkeverjük a cukrozott zselatinporral, és forrásig hevítjük. Kis hűlés után a túróhoz adjuk, az édesítőt is, és botmixerrel pépesítjük. A tortaformába öntjük. A pudingport elkeverjük a cukorral és egy kis tejjel. A többit felforraljuk, majd összeöntjük, és habverővel keverve forralunk rajta még egyet. Kicsit hűtjük, majd elkeverjük benne a többi gyümölcsöt, hogy ilyen szép márványos legyen. A túrós rétegre öntjük, majd hűtőbe tesszük néhány órára.
Tálalás előtt késsel a torta alá nyúlunk, és tálra tesszük.


4 megjegyzés:

  1. Guszta és biztos, hogy finom. Nagy kedvenceim a túrós sütik. :)

    VálaszTörlés
  2. A túrós sütiket mi is nagyon szeretjük, biztos ez is ízlett volna :-) és nagy előnye, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt :-)
    Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés