2019. május 27., hétfő

Tápiókagyöngypuding mennybemenetelre

Most nem bonyolítottam túl a tápiókapuding főzést, mint az előző recepteknél. Sacc per kábé 10 dkg tápiókát zománcozott lábasba tettem, ráöntöttem annyi vizet, hogy ellepje. 10 perc múlva elkezdtem főzni fokozatosan adagolva tejet, amíg megpuhult. Néha megkevertem, hogy le ne égjen. Cukor vagy édesítő mehet hozzá. Megdöntöttem egy kicsit a füles  poharakat, úgy hagytam kihűlni, majd egy zacskó tejszínízű pudingot főztem hozzá 3,5 dl tejjel. Ráöntöttem.
Tavaly készítettem először fehér desszeretet (panna cottát) mennybemenetel ünnepére. Már akkor ígértem, hogy ebből hagyományt fogok teremteni. Így is történt. (Mennybemenetel ünnepe most csütörtökön)
Ha karácsony, akkor beigli, ha húsvét, akkor kalács. Eddig a régi hagyomány. Én megtoldottam pünkösddel, amikor több játékot is meghirdettem, hogy az ünnep jellegéhez illő ételt és süteményt készítsenek a kedves blogger társak. Itt az egyik kiírás, hogy miért is:
 https://korsocska.blogspot.com/2015/04/palyazat-punkosdre.html
És itt az egyik összesítés: https://korsocska.blogspot.com/2015/05/jatekpalyazat-punkosdre-szavazas.html
Jövőre talán mennybemenetelre is hirdetek játékot, most már elmarad.
Bibliás elmélkedés:
Azért fehér, mert Jézust fehér ruhában képzeljük el, meg a felhők is fehérek, ahova felemelkedett. Pedig a mennyország valójában nem egy hely csupán.
"A mennyország tibennetek van." - mondta Jézus a tanítványainak. Ez azt jelenti, hogy létezik egy boldogság, ami nem függ a körülményeinktől. Isten adja a Benne bízó hívőknek. Bővebben itt olvashatnak róla:
http://trauschliza.mbb.hu/irott-igehirdetesek/csendes-napok-uzenete/38/

1 megjegyzés: