2015. december 18., péntek

ÜNNEPEK, JELES NAPOK. Csokitorta a"Betlehemes ehető anyagból" játékraÉn is készítettem egy egyszerű mintás tortát a játékra. Persze nem nevezek.:)
Kiírás itt:
http://korsocska.blogspot.hu/2015/11/betlehemes-eheto-anyagbol-jatek.html

Hozzávalók:
150 gr csokimikulás
10 dkg liszt
3 tojás
Kb fél csomag sütőpor
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
1 narancs héja

Elkészítés:
A Csokitélapók tündöklése és bukása című bejegyzésben tortakrémet mutattam be. Már megint összejött néhány csokimikulás. A következőképpen használtam fel őket.
1 dl olajba beletördeltem őket, és meleg víz fölött megpuhítottam.
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját kikevertem a cukorral. Hozzáadtam az olajos csokit, a narancshéjat, a sütőporos lisztet. A fehérjét habbá vertem és óvatosan beleforgattam. Közben előmelegítettem a sütőt 200 fokra légkeveréssel. Egy 22 cm-es tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és abban sütöttem meg. Kb 20 perc után 150 fokra mérsékeltem a hőfokot. Tűpróbáig sütöttem.
Rácsra borítottam, és kihűlés után ráhelyeztem a sablont, melyet merev papírból készítettem. Megszórtam porcukorral.  Ha valakinek probléma, hogy belevág a mintába, akkor szórhat még rá porcukrot.
Ne felejtsék csatolni a bibliai történetet!


Jézus születése (inkarnáció)*


 Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó.  
Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják.  Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt.  
És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje,  és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. 
Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: 
Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. 
A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: 
Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.  
 (Lukács evangéliuma – revíziós próbakiadás © Magyar Bibliatársulat, 1975, 1990, 2011)
*Isten emberré lett


2 megjegyzés: