2015. szeptember 14., hétfő

Citromszelet M. MártitólBarátnőmmel nagyon ritkán találkozunk. Akkor egész nap együtt vagyunk családostól, közösen főzzük az ebédet is. Mindenki visz a másikhoz sültet és süteményt is. A levest mindig a házigazda adja. Márti fantasztikusan süt. Mindig szégyenkezem, de most kitettem magamért a Raffaello tortával. Ő citromszeletet hozott,  Olyan finom volt, hogy érdemes megismerni. Így írta le: 

Hozzávalók:
2 tojásos piskóta közepes tepsiben sütve
2 citrom leve és reszelt héja
4 dl 20%-os tejföl
4 vaníliás cukor
13 dkg porcukor
1 csomag étkezési zselatin
0,5 dl tejszín
20 dkg babapiskóta (Lidl-is)

Elkészítés:
A citrom levét kikeverem a cukorral, majd belekeverem a tejfölt, a citromhéjat, 2 csomag vaníliás cukrot, porcukrot. A zselatint egy bögrébe öntöm, kis vízzel elkeverem, a mikróban forrásig hevítem. Kevergetés közben lassan hozzáöntöm a tejfölös krémhez. 
A tejszínt felverem 2 csomag vaníliás cukorral, óvatosan beleforgatom a krémbe.
A krém felét rákenem a piskótára, rákerülnek a babapiskóta szeletek, majd a többi krém. 
Másnap szeletelem.Mártival egy csendes héten ismerkedtem meg 20 évvel ezelőtt. Ez nem azért csendes, mert nem szabad beszélni, hanem azért, mert kiszakadunk a világból, Istenre figyelünk, lelkileg megtisztulunk. Ha valakinek gondja van, megoszthatja a lelki vezetőkkel, bűneit megvallhatja, szakszerű segítséget kap. Szinte más emberként jövünk haza. Megpihenve, erőt kapva Istentől a következő évhez. 
A barátság megmaradt, egymást erősítjük, imádkozunk egymásért.
"Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idején." (Példabeszédek könyve 17.17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése