10 dkg margarin
2 dkg élesztő
fél dl víz
egy mokkáskanál cukor
2 dl tejföl
fél evőkanál só
egy tojás
2 evőkanál reszelt sajt
2 dkg élesztő
fél dl víz
egy mokkáskanál cukor
2 dl tejföl
fél evőkanál só
egy tojás
2 evőkanál reszelt sajt
-a tetejére:
reszelt sajt
kenéshez tejföl
Elkészítés: Az élesztőt a meleg cukros vízben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd mélyedést készítünk benne, és beleöntjük az élesztőt, a felvert tojást, a tejfölt, a sajtot, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Mivel tk liszttel készült, kb fél órát hagyjuk kelni, majd kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, késsel berácsozzuk, közepes szaggatóval kiszúrjuk. Megkenjük tejföllel, és reszelt sajtba nyomjuk a tetejüket. Sütőlemezzel bélelt tepsibe rakjuk. Hideg sütőbe toljuk, és 200 fokon kisütjük.
Szép pogácsákat sütöttél, finomak lehetnek a lilahagymás sajttal.
VálaszTörlésA lila hagymát mi is szeretjük, vacsorára sűrűn eszünk, sajtban is jó ízű lehet. Gondolom ez kistermelői sajt, amit venni szoktatok.
Igen, a piacon vesszük. Régebben szerdán is lehetett kapni, de most csak szombaton hoz. Így többet veszünk, de hét vége felé már inkább megsütöm. Nagyon finom úgyis.
VálaszTörlés