2020. május 25., hétfő

Fokhagymás tészta leves

Éppen a levesen gondolkodtam, amikor megláttam egy fb csoportban ezt a levest. Nagyon megörültem neki, és még aznap aznap el is készítettem. Nem jegyeztem meg a szakács nevét, sajnos, csak arra emlékszem, hogy Kocsola községben főzte így az édesanyja ezt a levest.
Hozzávalók:
4 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors, őrölt piros paprika
1 evőkanál reszelt zöldség
zellerlevél
petrezselyem zöld
széles metélt
Elkészítés:
 A fokhagymát apróra vágjuk, kis olajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, paprikával megszórjuk, majd felengedjük másfél liter vízzel, fűszerezzük. Néhány perc főzés után belefőzzük a széles metéltet.  Mi sok tésztával szeretjük a leveseket. Négyen ettük, nem sok maradt.

3 megjegyzés:

  1. Ez milyen jó ötlet! Nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom és egyszerű leves. Kár hogy a fokhagymát nem bírja a gyomrom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az tényleg kár. Készítheted vöröshagymával is.

      Törlés