2016. augusztus 31., szerda

Paradicsomlé


Tudom, tudom. Le kellett volna áztatni a papírt az üvegekről, egyforma üvegeket kellett volna választani stb. Ennyire telt az időmből, energiámból. A skót whisky-sben is paradicsomlé van.:)
Lux robotgépem van. Nyersen ledarálja és kipréseli a paradicsomot, utána egy fazékban felfőzöm a levet kb 5 percig. Majd üvegekbe töltöm, csepp tartósító, száraz dunszt másnapig. 

4 megjegyzés:

  1. Na hagyd a címkéket meg az egyforma üvegeket. Csinálja az, akinek számít. Attól még ugyanaz a fnom paradicsomlé/lekvár/savanyúság/bármi van benne. Amiről nem oldódik le könnyen, egyszerűen, az nálam is évek alatt kopik le. Minden használatkor ázik egy kicsit több, kapargatom egy kicsit, oszt slussz-passz. Kit érdekel. Nekem is van gines, vodkás, konyakos, kubus, graninis, ásványvizes meg az égadta világon mindenféle üvegem a paradicsomléhez. Ja, az olívaolajosokat is mind felhasználom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Edit! Azért van, ami szép üvegekbe kerül, de ez most így sikerült.:)

      Törlés
  2. Óh, nálam is abban vannak, amit épp találok, gyűjtöttem. A lényeg a tartalom :)

    VálaszTörlés