Tavaly készítettem először babos paprikakrémet, de sajnos nem mentettem el a receptet. Most pedig nem találom. Ez is finom, de emlékeim szerint a tavalyi jobb volt.
Hozzávalók nálam:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCt3Oql0X33fuoKh0WeHGjP_dzqKqz4z6iz17nRCxwRmGozsNOBOA65qyNYfuE1JQLW2QNSsIZevMPEt1T5dDhSPHVFGb0E1-yv7vHhe3DGsON2td0M8w_EUUL88tE7-Vyw64gNIXuWUDY/s320/DSCF2059b.jpg)
1.40 kg paradicsompaprika
70 dkg vöröshagyma
1.5 dl olaj
2 .5 dl paradicsomlé
5 babérlevél
2 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
tartósító
Elkészítés:
A szárazbabot megfőzzük.
A hagymát és a megtisztított paprikát ledaráljuk, és az előbbit olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát is. Addig főzzük, amíg a lé elfő. Hozzáadjuk a főtt babot, a paradicsomlét és a fűszereket. Jól összefőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Újra forraljuk, majd kis üvegekbe töltjük, a tetejére teszünk egy kis tartósítót, lezárjuk, és száraz dunsztban tartjuk másnapig.
Legközelebb a hagymát nem fogom darálni, hanem apróra vágom, mert más az íze úgy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése