2015. szeptember 19., szombat

Aranygaluska darázsfészekből citromos öntettel. Kisdarázs



Lassan itt az új dió, gondoltam elhasználom a régit. Aranygaluska már van a blogon, darázsfészek még nincs. Ez a kettő ötvözete.

Hozzávalók:

Az aranygaluskánál leírt kelt tészta fél kg lisztből.
10 dkg margarin
20 dkg darált dió
porcukor
1 csomag vaníliás cukor


A kelesztés és átgyúrás után 4 darab 20x20 cm-es cipót formálunk a tésztából, 1 cm-esre kinyújtjuk, egyenként meglocsoljuk olvasztott margarinnal, és  megszórjuk a cukrozott darált dióval és a vaníliás cukorral. Feltekerjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk. Állítva, egymás mellé helyezzük a margarinozott, nagy (26 cm-es) tortaformában. Hideg sütőbe tesszük, és 170 fokon kisütjük. Nekem kimaradt egy kis darab, amiből kalácsot sütöttem.


Sülés után úgy borítjuk ki, hogy az alja kerüljön fölülre.


 A darázsfészek így néz ki, csak dió nélkül és nagyobb darabokban. Nem tortaformában, hanem tepsiben sütjük.


A citromos öntet hozzávalói:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
1 liter tej
1 citrom leve
5 kanál cukor
A citromlét kikeverjük egy kis cukorral. A pudingport a maradék cukorral és egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. Kis adagokban, majdnem cseppenként hozzáadjuk a citromlét. Közben felforraljuk a tejet, és  habverővel belekeverjük ezt a masszát. Egyet rottyan és kész.
A süteményt úgy szeleteljük, mint a tortát, és leöntjük a citromos öntettel.



3 megjegyzés:

  1. Nahát, nagyon finom lehet így is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, imádom az aranygaluskát és a darázsfészek is jöhet:-) Dió nálunk csak akkor van ha veszek és elég drága. Most nagyon rosszul jártam kb. 1,5 hónapja vettem 1/2 kg diót amiből 15 dkg. elhasználtam a többit önthettem ki mert kukacos lett. Biztos ettől a nagy melegtől lett, pedig gondoltam rá hogy mélyhűtőbe teszem de aztán mégsem:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom, hogy tönkrement a diód! Tisztítva vetted?

    VálaszTörlés