2015. március 22., vasárnap

Cukrozott ibolya és árvácska




Ibolyát már cukroztam, de árvácskát még nem. Most ezt is megpróbáltam. (A bejegyzés erről és Sissiről, akinek ez kedvelt csemegéje volt: itt.). A tojásfehérjét fellazítottam, de nem vertem fel. A szép, kinyílt virágokat mosás, szárítás után vékonyan bekentem a fehérjével, és rászitáltam finomra darált porcukrot. Másnapra jó. A kertészetekben vegykezelik az árvácskát, ezért erre a célra csak otthoni virág jó. Idén csak a lila és a fehér ibolya nyílt ki eddig a kertben, pedig nagyon szép volt tavaly a bordó is.


A szárral együtt cukrozzuk, mert könnyebb vele bánni, de a díszítéshez levágjuk azt. A maradék cukrot érdemes megőrizni, mert nagyon finom illata van. Külön is készíthetünk ibolya cukrot megszárított virágokkal.



Tavaly tortára tettem, idén pudingra került. 




2 megjegyzés: