Legalább is majdnem pontosan, mert a tojás nagysága befolyásolhatja a búzadara mennyiségét.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihI9bbDq4OKF0P4SovfiZ0ofP6dp47gHR7RbCtXrMUazJCT0IhevBxXYEfV5zzZcPBnwzGeQTeSN2OPgEOz039tMr6suFLTAEvE2yD3K4Rah7dG88JvRMMDdeirOqkqK2rLogYzL125FZ0/s320/t%25C3%25BAr%25C3%25B3.jpg)
Hozzávalók:
40 dkg túró (készítése itt)
2 tojás
10 púpozott evőkanál búzadara
mokkás kanál só
egy-két evőkanál cukor
zsemlemorzsa
A hozzávalókat jól összekeverjük, 5 percig állni hagyjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és bő, forró, sós vízben feltesszük főni. Ha feljött a víz felszínére, még nem jó. Egyet érdemes kettévágni, hogy megfőtt-e a belseje. Közben olajon zsemlemorzsát pirítunk, a kész gombócokat ebben kell megforgatni. 1 dl olaj és annyi morzsa kell, hogy jól lehessen keverni, de ne tocsogjon.
Tejföllel, porcukorral szoktuk enni, de van, aki sósan szereti. Ebben az esetben nem kell cukor a masszába.
Tejföllel, porcukorral szoktuk enni, de van, aki sósan szereti. Ebben az esetben nem kell cukor a masszába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése