2014. július 17., csütörtök

Túrógombóc pontosan




Legalább is majdnem pontosan, mert a tojás nagysága befolyásolhatja a búzadara mennyiségét.

Hozzávalók: 
40 dkg túró (készítése itt)
2 tojás
10 púpozott evőkanál búzadara
mokkás kanál só
egy-két evőkanál cukor
zsemlemorzsa
A hozzávalókat jól összekeverjük, 5 percig állni hagyjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és bő, forró, sós vízben feltesszük főni. Ha feljött a víz felszínére, még nem jó. Egyet érdemes kettévágni, hogy megfőtt-e a belseje. Közben olajon zsemlemorzsát pirítunk, a kész gombócokat ebben kell megforgatni. 1 dl olaj és annyi morzsa kell, hogy jól lehessen keverni, de ne tocsogjon.
Tejföllel, porcukorral szoktuk enni, de van, aki sósan szereti. Ebben az esetben nem kell cukor a masszába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése