2014. július 2., szerda

Csirkemell zöldséggel sütve, petrezselymes krumplival




Itt a kánikula, és elindulnak a sütögetések. Én nem is értem, hogy miért nem húzódik be ilyenkor mindenki a jó, hűvös szobába, ha teheti? Miért tüzeskedik, miért hevíti magát még jobban? Én minden esetre nyáron inkább egyszerű, hideg gyümölcsleveseket és könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket szeretek főzni. Bár kivételes alkalmak persze vannak.
Most vasárnap csirkemellet sütöttem vegyes zöldségekkel, rántott májat, és mellet.

Hozzávalók:
3 csirkemell filé leeső darabjait használtam fel és még egy félbevágott szeletet kockára vágva.
Együtt sütöttem a serpenyőben ezekkel a zöldségekkel: 
8 ujjnyi vékony új sárgarépa
5 kisujjnyi új zöldség
negyed nagy karalábé
egy kis új hagyma
1 dl zöldborsó
2 közepes új krumpli kis kockákra vágva 


Egy dl olajat felforrósítottam, a karikára vágott hagymát tettem bele először, majd az összes hozzávalót. Sóztam, fehér borsot szórtam rá, és lassú tűzön, fedél nélkül sütöttem. Inkább rázogatni kell, mint forgatni, mert a gyenge zöldségek könnyen szétmállanak. Ha sül, és nem fő, akkor egészen más íze lesz. Érdemes kipróbálni.

A petrezselymes krumplit a sógornőm receptje alapján készítettem most.
Ő forró olajba rakja a vékony karikára vágott krumplit, és ha lepirult, fordít rajta egyet, aztán forgatja, amíg szépen megpirul az egész. Aztán sózza, sok borsot szór rá, és sok petrezselymet. Így inkább sül, mint párolódik. Nagyon finom ez a változat is. Végül is az összes zöldség sült, és nem párolódott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése