Hátha valaki nem ismeri. Én ugyanis csak most kaptam meg a receptet. Seresné Losonczy Katalin sütötte az ifihétre, és nagyon finom volt. Eddig joghurttal készítettem, de csak találomra adagoltam a hozzávalókat. Ha túl sok joghurt került bele, akkor krémes lett (lásd lent).
Hozzávalók:
A pohár a kefír poharát jelenti.
2 pohár kefír
4 pohár liszt
1,5 pohár cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3/4 pohár olaj
4 tojás
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a többi hozzávalóval kikeverjük. Olajozott tepsibe öntjük, majd lisztbe mártott gyümölcsöket dobálunk rá, és kisütjük. A liszt azért kell, hogy ne merüljenek le a gyümölcsök a tepsi aljára. Sülés után Kati először hosszában, majd ferdén szeletelte, így lett rombusz alakú.
Sárgabarackos:
Meggyes:
Látható, hogy a süti tetején és közepén maradtak a gyümölcsök, ahogy kell.
Mérés nélküli változat:
Finom ugyan, de inkább palacsintára vagy tejes pitére hasonlít. Cseresznyével készítettem.
Bibliás elmélkedés:

"A jókedvű adakozót szereti és gazdagon megáldja az Isten!" (2. Korinthus 9.7)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése