Hozzávalók:
2 reszelt alma
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg finomliszt
1 lapos teáskanál útifűmaghéj
60 ml víz
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 mokkáskanál fahéj
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg finomliszt
1 lapos teáskanál útifűmaghéj
60 ml víz
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 mokkáskanál fahéj
1 teáskanál 1:4 édesítő
.............
-tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
dió
Elkészítés: Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe, majd összekeverjük a hozzávalókkal, kis cipót formázunk belőle, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, és 180 fokon kisütjük. Természetesen finomliszttel és cukorral is készíthető, csak akkor nem diétás
A csokit felolvasztjuk az olajjal. Megkenjük csokival kívül-belül a korongokat, és összeragasztjuk. Eredetileg lekvárt akartam közé kenni, de sok lett a csoki.
Nagyon szépek lettek a sütijeid, és finomak is lehetnek. Útifűmaghéjat még nem használtam, sokszor találkoztam már a nevével, de igazából nem tudom, hogy miben segíti a tésztát.
VálaszTörlésAlmás fánk nálam is tervben van, már két receptet is kinéztem.....
Az útifűmaghéj a tojásallergiásoknak jó ilyen sütikben. Most azért használtam, mert soknak találtam volna egy nagy egész tojást. Ebből is csak egy csapott teáskanállal vettem.
TörlésItt vannak az én almás fánkjaim. http://korsocska.blogspot.com/search?q=Alm%C3%A1s+f%C3%A1nk
TörlésKöszi szépen, megnézem...
TörlésNagyon guszta és finom lehetett, akár egy isler ránézésre!
VálaszTörlésNa, tényleg! Islerre hasonlít, csak rusztikusabb és más az íze, állaga.
TörlésNagyon finom süteményt sütöttél, már a látványtól is jó nagyokat nyelek. A csokiból soha nem lehet sok!! :) Persze lekvárral a közepén is nagyon finom lehet.
VálaszTörlésHa választani lehet, én a lekvárra szavazok. Persze nem bemártásra, csak töltésre.
Törlés