2023. június 5., hétfő

Epres-kókuszos zabszelet

 

Újabb finom rágcsálnivaló tízóraira vagy uzsonnára. A keksz maga kicsit semleges ízű. Lekvár vagy gyümölcs kínálkozik hozzá. Hagytam üreset is, de ezek az epresek is nagyon finomak lettek.

Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg margarin
egy csomag sütőpor
két teáskanál útifűmaghéj
egy teáskanál őrölt kardamom
egy evőkanál 1:4 édesítő
csipet só
Elkészítés: Az útifűmaghéjat 1.5 dl vízzel elkeverjük. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. A megkocsonyásodott útifűmaghéjat hozzáadjuk, és egyneművé gyúrjuk. Egy margarinozott, közepes tepsibe nyomkodjuk, kicsit elegyengetjük. Félbevágott eperszemeket nyomkodunk bele, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. kb 20 perc.

2 megjegyzés: