2021. január 12., kedd

Töltött csirkecomb félfilé, rakott karfiol barna rizzsel

 

Férjem születésnapját ünnepeltük, és egy finom csirkecomb félig filét készítettem. Azért félig, mert csak a felső comb csontját szedtem ki, így megmaradt a comb jelleg, de szeletelhető volt. Gombával és kis töltelék gombócokkal együtt sütöttem. Nagyon finom lett a gomba ebben a pecsenyelében. Rakott karfiol köretet kínáltam hozzá barna rizzsel.

Hozzávalók:
4 csirkecomb
száraz kenyér
hagyma
olaj
1 tojás
só, bors, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a fűszereket.
Nem tudom pontosan, hogy mennyi kenyeret áztattam be, kb 2 nagy karéjjal. Kinyomkodjuk, és összekeverjük a hagymával és a tojással. A felső comb csontját egy éles késsel kivágjuk, és egy kanálnyi tölteléket helyezünk el benne. Hústűvel megtűzzük. 


Egy közepes tepsibe öntünk egy kevés olajat, a combokat óvatosan megforgatjuk benne. A gombát a belső felével felfelé a hús köré rakosgatjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Egyszer megforgatjuk. A vége felé gombócokat készítünk a maradék töltelékből, és azt is megsütjük a combokkal. 




Rakott karfiol
Már van egy a blogon, de az húsos, és ez barna rizzsel készült.
Hozzávalók:
egy nagy karfiol
15 dkg barna rizs
só, bors
2 dl tejföl
10 dkg mozarella sajt

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, fejjel felfelé egy lábasba halmozzuk, és enyhén sós, köménymagos vízben félig megfőzzük. Egy sütőtálat kivajazunk, a főtt  rizst elterítjük rajta, rátesszük a karfiolt, leöntjük tejföllel, és megszórjuk reszelt mozarella sajttal. Ha a tejföl nagyon sűrű, akkor egy kis főzőlével hígíthatjuk. Sütőben pirosra sütjük.



2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg ünnephez méltó, fejedelmi ebéd volt 😁. Isten éltesse a férjedet, jó egészségben!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen, remélem, úgy lesz.

    VálaszTörlés