2020. január 9., csütörtök

Céklasaláta másként


Nagyon szeretjük a céklát a férjemmel, de csak cukros-ecetes/édesítős lével szoktam elkészíteni. Torma és köménymag kerül még bele és ennyi. Volt még néhány üvegben eltett céklám, de most másra fájt a fogam. 
Nagyon finom, telt íze lett. Ezzel a tojással, és egy szelet kenyérrel vagy kiflivel éppen jó vacsorára.
Hozzávalók:
1/2 kg cékla
1 teáskanál ecetes torma
1 mokkáskanál egész kömény
1 evőkanál tejföl
1 kör tökmagolaj
só, citromlé (ízlés szerint)

Elkészítés:
A céklát megfőzzük, majd meghámozzuk. Megmossuk, karikára vágjuk, és elkeverjük a hozzávalókkal. A kör tökmagolaj azt jelenti, hogy locsolunk rá valamennyit. Jó, ha áll egy éjszakát, hogy összeérjenek az ízek. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, finom is lehetett! Általában én is ecetes lében szoktam savanyítva elkészíteni, de jó néha egy kicsit újítani 😊

    VálaszTörlés
  2. És tetted is, amint látom, szenteste. Csak most tetted közzé. Legközelebb én is kipróbálom almával.

    VálaszTörlés