2019. január 28., hétfő

Ünnepi sajttortácska minden kedves olvasómnak


Emlékeznek még "A farm, ahol élünk" című filmre? A 19. századi Amerikai Egyesült Államokban játszódik. Szép filmsorozat egy összetartó közösségről, akik sok gonddal küszködnek, nincs egészségbiztosítás, gyes, családi pótlék, de Istenbe vetett hitük ad nekik erőt és derűt. Főszereplői az Ingalls család, akik esendő emberek, de, vagy éppen ezért nagyon sokat lehet tőlük tanulni. "A szenvedéshez mérjük az örömünket."- tanítja Caroline egyik rakoncátlan csemetéjét, aki az életnek csak a könnyű útját szeretné választani. Sokszor eszembe jut ez a mondat, bár ehhez a recepthez épp az ellenkezője illik: 
-az ünnepeinkhez mérjük a hétköznapjainkat,
-az öröm ad erőt a szenvedéshez. 
Egy születésnap, házassági évforduló vagy egyházi ünnep már hetekkel az előtt fel tud villanyozni. A készülődés izgalma, a meglepetéskészítés öröme sokszor nagyobb, mintha én kapnék ajándékot. Nagy szeretettel készítettem ezt a tortát egy születésnapra, és szeretettel adom át most a kedves olvasóknak. 
Hozzávalók:
Egy kerek camembert sajt ketté vágva, egy szelet kenyér, sonka, füstölt sajtkarikák, sajtkrém, retek, egy zacskó ropi.
Elkészítés:
A kenyeret megkenjük sajtkrémmel, ráfektetjük a sonkát, és sorban a többit. A tetejére a camembert kerül. Az oldalát megkenjük sajtkrémmel, és a félbe tört ropikat hozzá ragasztjuk. Az ötletet a Gasztroajándékok című könyvből vettem.




Sajttorta

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a tortácska. Imádtam a sorozatot. Gyerekként a sorozatbeli életbe vágytam. De felnőtt fejjel is szeretnék olyan szeretetteljes, tiszta szívű közegben lenni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta köszönjük szépen! A készülődés számomra is sokszor nagyobb izgalommal tölt el már hetekkel korábban foglalkoztat hogy mit és hogy ?

    VálaszTörlés
  3. Egyik kedvenc sorozatom volt "A farm, ahol élünk". Valóban nagyon sokat tanulhatott belőle gyerek, felnőtt, egyaránt. A sajttortácskád remek ajándék volt - bizonyára értékelte a születésnapos is!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta és imádtam a sorozatot!

    VálaszTörlés